Рішення про перейменування Музейної площі на площу імені Тараса Шевченка прийняли на сесії депутати Вінницької міськради.
Саме тут, на схилах Південного Бугу, поруч з двома музеями — краєзнавчим і художнім — постане пам’ятник Великому Кобзареві. Його відкриття заплановано на березень нинішнього року з нагоди 200-річчя з дня народження поета. На сесії депутатам представили фотографії макета пам’ятника, його вже виготовили у натуральну величину з глини. Автором проекту є народний художник України, лауреат Державної премії імені Т. Г. Шевченка киянин Анатолій Гайдамака. Над виготовленням скульптури працює відомий митець зі Львова Володимир Цісарик.
За словами міського голови Вінниці Володимира Гройсмана, скульптуру поета-борця виготовляють за позабюджетні кошти, частину з яких становлять особисті внески мешканців міста. На площі створять культурно-мистецький простір, схожий на Андріївський узвіз у столиці. Ремонт і облаштування території здійснюватимуть за рахунок внесків з обласного і міського бюджетів.
 
Вінницька область.