Великий портрет Президента України Віктора Януковича вишили вихованці Скалатського будинку школярів, що на Підволочищині. Засіваючи і вітаючи голову Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна зі святами, діти передали портрет через керівника області главі держави.

Як розповіла одна із вишивальниць Василина Паламар, портрет вони вишили на знак подяки Віктору Януковичу за реалізацію соціальних ініціатив, зокрема за оновлення міста. Скалат торік відсвяткував 500-річчя. До свята, як розповіли вихованці будинку школяра, за підтримки Президента та голови ОДА реконструйовано замок, оновлено стадіон, відремонтовані дороги, облаштовано парк, освітлено вулиці, а сам Скалат набув європейського вигляду.
«Вишивали портрет 15 дівчат з гуртка «Вишиванка» протягом двох місяців. Наймолодшій вишивальниці сім років, найстаршій — 16», — розповіла Василина Паламар.
«У Скалаті ми обов’язково добудуємо школу з басейном. Поруч зі стадіоном буде дитяча спортивна школа. Парк плануємо перетворити на гідропарк. Також ми прийняли рішення зробити навколо Скалата об’їзну дорогу», — заявив керівник області Валентин Хоптян.
Голова ОДА вручив дітям подарунки та побажав учням і вчителям добра, здоров’я і Божого благословення.
Вл. інф.
Фото надано прес-службою Тернопільської ОДА.