Першу цього року книгарню відкрили у Львові в старовинному дворику на вулиці Винниченка, 4. Магазин видавництва «Апріорі» назвали «Книжковим двориком». Завідувачка книгарні Любов Хомчак створила там атмосферу, де вільно почуваються письменники й поети, читачі та туристи.
Відкривали магазин з Маланкою та колядками (на знімку). Прийшли відомі письменники та гості. Поет Ігор Калинець і перекладач Андрій Содомора засіяли зерном і привітали «Книжкові толоки» з переїздом у неофіційну столицю Галичини. Свята української книжки, які Любов Хомчак організовувала в Стрию та Миколаєві — районних центрах Львівщини, — збирали сотні людей, які захоплюються словом та шанують рідну мову. До неї на толоки приїжджали письменники з усієї країни. Свята української книжки відроджують старовинні традиції та множать читацький загал.
Відтепер «Книжкові толоки» проходитимуть у Львові. «Нам довелося дуже багато попрацювати, — каже директор видавництва «Апріорі» Юрій Николишин, щоб зі старого приміщення зробити сучасну книжкову крамницю, яка б зігріла душу кожному, спраглому до письменницького слова читачеві».
Фото Йосифа МАРУХНЯКА.