Астрологам, як і соціологам, вірять тоді, коли їхні передбачення здійснюються. 

А ось яким бачить 2015 астролог із міста Дубно, що на Рівненщині, Ірина Кравець (на знімку).

Про те, що віщують зорі

— Варто врахувати, що Сатурн якраз увійшов у сузір’я Стрільця, — наголошує Ірина Кравець, — відтак приблизно на два з половиною року передбачається період кризових ситуацій у владі. Але Стрільцем, як відомо, керує Юпітер, який є покровителем справедливості. Ми зараз є свідками того, що буквально всі, в тому числі політики з експертами, говорять, що 2015 рік буде важчим за попередні, і його потрібно якось пережити. Натомість зірки проголошують дещо інше. Так, рік буде, безумовно, важким, але наприкінці його вже стануть помітними якісь позитивні результати та зрушення.

Про війну і мир

— Актуальне питання зараз, — зазначає дубенчанка, — чи є можливою більш масштабніша війна Росії проти України. Цього особисто я не бачу. Принаймні, війна не вийде за межі теперішньої локалізованої місцевості. Водночас політика і тактика терористів на сході буде такою ж, як і зараз. Ця ситуація може тривати роками, це така собі зяюча, активна фаза. Але Україна залишиться в межах своїх кордонів. Над Україною є Бог. Він її захищає. Це стає зрозуміло, якщо прочитати знаки. А закінчить Україна війну, коли виграє війну інформаційну. Водночас не можу сказати, що Крим повернеться до України. В майбутньому цілком можливо, що він у певних сферах стане незалежним.

Про оголошені реформи

— Для того щоб провести в 2015 році оголошені урядом реформи, — вважає астролог, — потрібно насамперед пройти два шляхи: побороти корупцію та здійснити люстрацію. Корупцію вдасться побороти, але не повсюдно, тільки в певних галузях. А люстрація пройде так, як цього хоче влада. Водночас провести її повністю, як бажають лідери люстраційного комітету, теж не вдасться... До кінця року буде наведено певний лад у медицині. Також покращиться ситуація в правоохоронних органах, і ці зміни будуть досить помітні. А ось в армії та судах ситуація гірша. В армії прийматимуться помилкові рішення, а потім, після усвідомлення цього, відбуватиметься їхнє виправлення. Судова реформа буде проведена, але не так, як цього чекають люди. Вона буде якоюсь «хитрою».

Про північного сусіда

— У зв’язку із тим, що Сатурн входить в сузір’я Стрільця, він впливатиме не лише на Україну, але й на Росію, яка веде несправедливий курс. Тому вона буде в чомусь покарана, — таку думку диктують Ірині Кравець небесні світила. — Ті умови, які їй ставить світ, зіграють велику роль. Загалом стан Росії дуже похитнеться, в тому числі і трон Путіна. Він вже не буде царем в очах людей. Мине понад 10 років перш ніж відносини України з Росією остаточно налагодяться.

Про гривню

— Обвал гривні — тут подаються різні виправдання: війна, паніка, економічна криза... Це все маячня. В даній ситуації винні декілька людей. Які обіймають високі владні щаблі і які створили штучну паніку. За це хтось має бути покараний. Адже ще більш обіднилися прості люди, тоді як жоден багатій не тримав своїх грошей у гривні, а тримав у валюті. Відповідно, вони значно побагатшали, а решта людей неабияк побіднішала. Загалом штучна криза української гривні триватиме доти, доки суспільство не скаже: «Досить!». У той же час курс долара у 2015 році явно не робитиме таких стрімких стрибків, як у минулому році.

Про Президента

— Рік 2015-й в Україні для Президента і для його президентства буде дуже важкий. Протягом року відбудуться дві дуже кризові ситуації. Помилка Ющенка, Януковича та Порошенка — у їхньому оточенні. Водночас Порошенко — людина, яка народилася в період, коли не було місяця. Тому він буде робити свою справу без обговорень, багато важливих питань вирішуватимуться непублічно.

Записав Євген ЦИМБАЛЮК.

Млинів

Рівненської області.