Футбол. Минулої п’ятниці дніпропетровський «Дніпро» вийшов з відпустки. Протягом двох днів футболісти проходили огляд у лікарів. А в неділю дніпропетровці вирушили на перший зимовий збір до ОАЕ. Він триватиме 11—22 січня.
Одразу слід повідомити, що півоборонець київського «Динамо» і збірної України Роман Безус поїхав на навчально-тренувальні збори з «Дніпром». Цю інформацію підтвердив тренер дніпропетровців Мирон Маркевич.
«З нами на збори вирушає Роман Безус, а також лівий оборонець Ежідіу з бразильського клубу «Крузейро» (Белу-Орізонті), — сказав Мирон Богданович. — Це наші, так би мовити, найсвіжіші трансферні новини. Також я попросив, щоб шукали спаринги тільки не з російськими командами. Ми з ними не гратимемо».
Як нам стало відомо, Ежідіу і Роман Безус підписали повноцінні трирічні контракти.
У літаку, яким «Дніпро» вирушив на перший зимовий збір, спостерігалося надзвичайно багато пасажирів. Річ у тім, що гравцям дозволили взяти з собою родини.
Отже, на збір до столиці ОАЕ Абу-Дабі вирушили: воротарі — Ян Лаштувка, Денис Бойко, Денис Шелихов; оборонці — Олександру Влад, Ондржей Мазух, Віталій Мандзюк, Євген Чеберячко, Дуглас, Валерій Лучкевич, Артем Федецький, Максим Лопирьонок, Ежідіу, Станіслав Гудзь; півоборонці — Сергій Кравченко, Джаба Канкава, Євген Коноплянка, Лео Матос, Бруно Гама, Євген Шахов, Руслан Ротань, Роман Безус, Сергій Політило, Святослав Козловський; нападники — Нікола Калинич, Євген Селезньов, Роман Зозуля, Матеус.
Є інформація і про другий збір «Дніпра», котрий відбудеться з 26 січня по 6 лютого в Іспанії. Тут із спаринг-партнерами більш-менш ясно. Ігрова програма досить насичена. 27 січня «Дніпро» зустрінеться з клубом «Лехія» (Польща, Гданськ), 29 січня — з корейським «Самсунгом» (Сувон), 31 січня — з хорватською «Рієкою», 2 лютого — з румунською «Астрою» (Джурджу), 4 лютого — з болгарським «Лудогорцем» (Розград), 6 лютого — з варшавською «Легією» (Польща).
І насамкінець «Дніпро» домашній матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти грецького «Олімпіакоса» проведе в Києві на НСК «Олімпійський». Незважаючи на бажання клубу і прохання до УЄФА дозволити команді зіграти у Львові або в Дніпропетровську, своє рішення європейський футбольний штаб не змінив. І до кінця поточного сезону дніпряни повинні проводити домашні матчі в єврокубках тільки в столиці.