Ранок 10 січня почався для «Шахтаря»... з походу на пляж. Саме тут, на березі океану, Мірча Луческу призначив тренування. Слід сказати, тренер завжди вважав, що робота з м’ячем на піску — одна з найважливіших складових успіхів бразильських гравців у світі. А тепер «Шахтар» у повному складі зміг оцінити, як цікаво й зовсім не просто вправлятися на пляжі. Особливо в пекучу січневу погоду в Ріо.
Враховуючи спекоту, початок заняття призначили на 9.30 за місцевим часом (13.30 за київським). Але це не врятувало, бо пляж зустрів футболістів палючим сонцем і температурою в 37 градусів.
Однак гравці своєю появою справили на публіку справжній фурор. Здається, сюди прибули журналісти з усіх куточків Бразилії. Не кажучи вже про вболівальників із числа відпочивальників, котрих тут не бракує. Побачивши донецьку команду, курортники буквально зірвалися з місць і кинулися здобувати фото й автографи.
Природно, найбільшу популярність мали бразильці, особливо Луїс Адріано. Від нього не відставали ні фанати, ні представники ЗМІ. Луїсові важко було ступити навіть крок. Тому він... побіг! Точніше, побігли всі, бо заняття почалося з невеликого кросу берегом океану. Здолавши запланований кілометраж по воді й піску, команда розділилася на дві групи й заходилася грати... у квача. Потім знову віддали належне біговим вправам. А після влаштували міні-турнір з пляжного волейболу. Без переможців, але в чудовому настрої.
 
Луїс Адріано і потенційний гравець «Шахтаря».
 
Крос «Шахтаря» на бразильському узбережжі.
 
Фото shakhtar.com.