До Дня Соборності та 101-ї річниці проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР учні львівських ліцеїв та шкіл біля Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні розгорнули 15-метровий прапор. А у дитячих закладах Львова діти провели «Живий ланцюг єднання дитячих долоньок».

У школах відбулися тематичні уроки «Гідні пам’яті нащадків», «Трагічна сторінка української історії на шляху до незалежності України», організували колективний перегляд документальних фільмів та мультимедійних презентацій про День Соборності.

Розпочалося святкування Дня Соборності онлайн-заходом «Ланцюг єднання живого слова». Учні та вчителі читали вірші та інші твори на патріотичну тематику. Символічний живий ланцюг відбувся у кожній львівській школі.

Поминальні заходи провели і на Личаківському кладовищі — до могил борців за незалежність України поклали квіти, запалили лампадки.

Також біля Меморіалу пам’яті у річницю смерті Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького відбулася поминальна панахида та захід «Закатований за волю України».

У міській ратуші для вшанування героїв Революції Гідності відкрили фотовиставку «Майдан 2014. Люди та події».

На площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку відбулися громадське віче та акція «Живий стяг Соборності», після чого святкування перенесли на площу Ринок до міської ратуші, де зачитали текст Акта Злуки, а хор виконав стрілецькі пісні. На головній площі Львова гості та учасники дійства змогли побачити мистецькі твори про основні віхи Злуки.

Львів.