На знімку: під час фестивалю.

Як поінформували у відділі комунікації ГУ Нацполіції в області, цей захід у маріупольському виші завжди триває по-особливому, оскільки його цільова аудиторія — потенційні курсанти, молодь, яка вже остаточно визначилася з майбутньою професією.

Почути, побачити й самостійно спробувати — за таким принципом організатори профорієнтаційного заходу знайомили абітурієнтів із Маріуполя, селищ Мангуша та Ялти, Нікольського та Волноваського районів, а також з Бердянська сусідньої Запорізької області зі специфікою освітнього процесу. Гості дізналися про умови бюджетної та контрактної форм навчання, окрему увагу приділили особливостям вступу через освітній центр «Донбас-Україна».

Пізнавальні презентації та відеосюжети про розвиток вишу, тематична виставка кафедр факультету № 2, спеціалізовані локації Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС та спецпідрозділу поліції розширили уявлення молоді щодо професії правоохоронця. Свідченням надзвичайної важливості фізичної підготовки стали показові виступи курсантів-спортсменів, які продемонстрували прийоми самозахисту.

Цікавинкою фестивалю став квест, під час якого абітурієнти разом з курсантами виконували завдання, з якими правоохоронці стикаються у своїх службових буднях.

Донецька область.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції в Донецькій області.