Президент Віктор Янукович вважає за необхідне вдосконалити законодавство в релігійній сфері стосовно права віруючих молитися в тих місцях, де вони забажають. «Люди повинні мати право молитися там, де вони хочуть», — цитує Президента його прес-служба.

На переконання глави держави, законодавство має забезпечити таку можливість для всіх мирян незалежно від їхнього віросповідання. «Треба пом’якшити законодавство і забезпечити віруючим можливість молитись там, де вони забажають», — зазначив В. Янукович.

Президент також підкреслив, що ставиться з однаковою повагою до всіх конфесій.

Оскільки чинним законодавством передбачена необхідність офіційного дозволу на богослужіння, якщо воно відбувається не у спеціально визначеному для цього місці, то глава держави підтримав право віруючих молитися в тому місці, де вони забажають, та закликав підкріпити його на законодавчому рівні. Про це в ефірі телеканалу «Рада» сказала народний депутат Ганна Герман (Партія регіонів).

«Президент України висловив свою думку з приводу листа, який Міністерство культури надіслало главі Греко-католицької церкви. Віктор Янукович однозначно став на бік віруючих, підтримав їхнє право молитися в тому місці і в той спосіб, у який люди забажають. З цього приводу він висловив побажання, щоб законодавство у цій сфері було пом’якшене, адже нині воно передбачає, що необхідно обов’язково повідомити владу про те, що люди хочуть молитися у певному місці, не передбаченому законом. 

Президент вважає, що треба на законодавчому рівні створити людям можливість молитися там, де бажає їхня душа. І ця позиція досить принципова», — зазначила регіоналка.

Г. Герман також повідомила, що вже зареєструвала законопроект, який передбачає право для людей молитися та проводити богослужіння в тому місці, де вони забажають, без повідомлення про це органів влади.