Понад двісті відкритих льодових ковзанок планують створити із настанням морозів на Дніпропетровщині цієї зими. Єдину з них, що має штучне покриття, минулої суботи відкрив у Павлограді міністр фінансів України Юрій Колобов. На майданчику розміром двадцять на сорок метрів установлено хокейні ворота, організовано прокат ковзанів.
Під час візиту до Павлограда Юрій Колобов також відкрив Дитячу баскетбольну лігу на базі загальноосвітньої школи №5.
Торік за сприяння міністра й фінансової допомоги «Фонду розвитку й підтримки спортивного життя юнацтва та молоді» у місті побудовано двадцять баскетбольних майданчиків і встановлено 63 вуличні спортивні тренажери. Капітально відремонтовано спортзали шкіл №4, №5 і №16. Усі шкільні спортивні зали обладнано сучасними баскетбольними щитами.
У рамках професійної підтримки вчителів фізкультури проведено майстер-клас з баскетболу гравцями збірної України 40+. Також відбувся різдвяний турнір між цією командою та збірною міста.
«Спорт є рятівною силою нашого часу, адже саме він сприяє повазі навіть до суперників і вихованню дисципліни, — зазначив Юрій Колобов. — Як казали мудреці минулого, краще живе той, хто зміцнів здоров’ям».
Дніпропетровська область.