На знімку: випускниця Алла Багінська зі своїми кондитерськими виробами.
Нерідко державні кваліфікаційні атестації, якими завершується навчання слухачів у Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, відкривають унікальні таланти майбутніх майстрів. Не став винятком й іспит у групі кондитерів. Державна кваліфікаційна комісія, представники роботодавців дуже високо оцінили кондитерську майстерність слухачки Алли Багінської з Рівного, яка як безробітна була направлена на навчання у Рівненський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Її кваліфікаційна робота — імбирний пряник у вигляді чудового гірського пейзажу та сувенірні прянички —копії отримали високу оцінку.
Тож Аллу Багінську вже запросила на роботу кейтерингова (з доставки продуктів) компанія «Базилік».
Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок розповіла, що сучасна навчальна база Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ сприяє відмінній підготовці майстрів (за професією «Кондитер» навчають 6,3 місяця), дає змогу вчитися працювати в умовах сучасного кондитерського цеху, вивчати різноманітні технологічні процеси.
Людмила СУХОВЕЦЬКА, фахівець Рівненського обласного центру зайнятості.
Фото надано автором.