Для виходу з кризи і врегулювання ситуації, що склалася в країні, представникам влади, опозиції та громадянського суспільства треба сісти за стіл переговорів. Про це під час брифінгу заявив Голова Верховної Ради Володимир Рибак. Ультиматуми, підкреслив В. Рибак, сьогодні не працюють. Тому організатори Майдану мають приходити до парламенту, вносити пропозиції і працювати.

Крім того, на переконання Голови Верховної Ради, на цьому тижні буде ухвалено державний бюджет на 2014 рік. «Я прихильник того, щоб бюджет був прийнятий у відповідності з Регламентом, зокрема, з обговоренням, поправками, другим читанням і в цілому. Якщо опозиція заважатиме, то народні депутати вноситимуть пропозицію голосувати за кошторис відразу в цілому», — сказав керівник парламенту.

Також він повідомив, що запропонував керівникам фракцій у вівторок у Верховній Раді розглянути законопроект про внесення змін до Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб, з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань». На жаль, з боку опозиції в цьому питанні поки що порозуміння немає. «Коли я побачив, що відповідний закон не працює, я звернувся до Генпрокурора. Він відповів: цей закон був більше політичним актом і в судів немає конкретних статей, за якими можна проводити амністію. Тому Генпрокуратура підготувала проект, де конкретизувала статті, за якими можна випустити з-під варти активістів, затриманих з 30 листопада по 26 грудня», — розповів В. Рибак.

Голова Верховної Ради зауважив, що питання відставки уряду можна буде розглядати на наступній сесії, після четвертого лютого, оскільки на поточній сесії це питання вже розглядалось і не знайшло підтримки.

В. Рибак заявив, що цього року буде запущено нову систему електронного голосування, котра забезпечує персональне голосування народних обранців. Розробку такої системи, за його словами, вже закінчує Національна академія наук України. Для її впровадження потрібна невелика сума. «Будемо якісь внутрішні резерви знаходити у Верховній Раді в рамках того бюджету, який буде прийнято», — сказав він.