Фракція Партії регіонів виступає за якнайшвидше прийняття в парламенті проекту закону «Про Державний бюджет на 2014 рік». Про це під час брифінгу заявив її лідер Олександр Єфремов.

За його словами, вимоги представників опозиції є непродуманими. Опозиція взагалі не налаштована на роботу в парламенті. Постає тільки одне запитання: для чого вони взагалі обиралися й отримували мандат? «Депутати нашої фракції неодноразово розглядали цей документ. І ми наполягаємо на тому, щоб якомога більше коштів було спрямовано в регіони. До речі, у бюджеті поточного року на 15 мільярдів гривень більше виділятиметься безпосередньо на регіони. І це вже непогано», — сказав народний обранець.

Парламентарій не виключає, що державний кошторис може бути ухвалений за скороченою процедурою. «Якщо у нас не буде можливості приймати його згідно з Регламентом, то можливе його прийняття за спрощеною процедурою. Ми знайдемо можливість, як проголосувати за цей законопроект. Ми це не раз демонстрували», — зазначив О. Єфремов.

Але все-таки глава фракції ПР сподівається, що головний фінансовий документ ухвалюватиметься в сесійній залі Верховної Ради. А з приводу того, чи за нього голосуватимуть усі парламентські фракції, у нього немає ілюзій, оскільки опозиція традиційно не голосує за бюджет.

Відповідаючи на запитання журналістів про нібито наявність планів США запровадити санкції проти окремих українських чиновників, О. Єфремов зазначив, що санкції проти українських чиновників — це втручання у внутрішні справи України. «Я погано ставлюся до того, коли одна країна втручається у внутрішні справи іншої. Люди, які живуть у державі, самі повинні визначати свою долю і вибудовувати свої стосунки», — наголосив він.