У день 70-річчя визволення Полонного від фашистських загарбників Житомирська область передала Хмельницькій Всеукраїнську естафету пам’яті «Слава визволителям України». 

На кордоні областей гостям під фронтові пісні та мелодії військового оркестру вручили коровай. Усі охочі скуштували солдатської каші та випили фронтові сто грам. У фойє Будинку культури відкрито виставку архівних документів, присвячену війні. Житомиряни передали хмельницькій делегації капсулу із землею з місць бойових дій, інформує наш власкор Ірина КОЗАК. А на Житомирщині до цієї дати приурочено також урочисті заходи з нагоди передачі естафети пам’яті від Житомирської ще й до Рівненської області, що відбудеться в місті Корець.

А Олевський район Житомирщини минулої суботи теж провів таку акцію. Делегації цього і сусіднього Рокитнівського району зустрілися на межі областей. Олевчани передали сусідам — представникам районної ради, райдержадміністрації та ради ветеранів — капсулу із землею з місць бойових дій та символ естафети — Книгу пам’яті «Переможці. Житомирська область. Олевський район» (на знімку). Її сторінки увічнили спогади свідків про героїчні події оборони рідної землі від ворога. Учасники акції поклали квіти до пам’ятника жертвам війни. Майже сім тисяч чоловіків Олевського району пішли захищати Вітчизну, 2842 з них загинули на фронті. Тільки в цьому районі було дощенту спалено 15 сіл.

Фото з сайту http://olevsk-vlada.gov.ua.