Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до генерального директора Публічного акціонерного товариства «Укрпошта» Ігоря Смілянського із депутатським запитом. У такий спосіб парламентарій сподівається отримати відповідь на запитання про розмір оплати праці самого гендиректора, його заступників та членів наглядової ради «Укрпошти».

У тексті запиту наголошується на тому, що перший заступник глави законодавчого органу влади вже звертався із депутатським зверненням до колишнього Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, в якому цікавився розміром оплати праці керівництва деяких державних підприємств та членів їхніх наглядових рад. Зокрема, йшлося і про «Укрпошту». Однак у відповіді, яка надійшла, жодної інформації про публічне акціонерне товариство не було. «Враховуючи вищевикладене, керуючись положеннями статті 15 Закону «Про статус народного депутата», прошу вас негайно надати інформацію про розмір оплати праці та премій генерального директора, його заступників та членів наглядової ради АТ «Укрпошта» за 2019 рік та за січень і лютий 2020 року», —йдеться у тексті запиту.

Водночас політик наголосив на проханні не давати у відповіді посилання на сайти, на яких може розміщуватися запитувана інформація, а вказати її у відповіді.
Запит Руслана Стефанчука оголосили під час пленарного засідання, яке відбувалося 6 березня цього року. Згідно з чинним законодавством, відповідь на нього має надійти протягом 15 днів.