Народний депутат України Ярослав Рущишин (на знімку) з виборчого округу №117 закликав львівські підприємства перепрофілювати виробництво на товари, необхідні для боротьби з коронавірусною інфекцією. Швейна фабрика «Троттола», яку він очолював до обрання, під час пандемії шитиме захисні костюми для медиків.

«Не варто сподіватися, що зараза, яка шириться світом, буде подолана зусиллями тільки держави. До цього повинні долучитися все громадянське суспільство і бізнес у всьому світі», — заявив Ярослав Рущишин. Він, відомий львівський бізнесмен, співзасновник мистецького об’єднання «Дзиґа» та Львівської бізнес-школи, був одним із за-сновників Студентського братства Львівщини й активним учасником Революції на граніті 1990 року.

Ціла низка соціально відповідальних підприємств, відомі бізнесмени та громадські діячі звернулися до бізнес-середовища Львова з конкретними пропозиціями, як пережити пандемію і не допустити тривалого колапсу ділової активності.

Лідер громадського об’єднання «Форум Львів і майбутнє», архітектор і інженер Ігор Кузьмак запропонував міській владі скасувати орендну плату для бізнесу — і до цієї ініціативи прислухалися. Він вважає, що соціальна відповідальність бізнесу перед громадою полягає в тому, щоб на хвилі ажіотажу не відбулося різкого підвищення цін.

«Це тимчасові втрати, але втрати необхідні, бо інакше пандемія затягнеться, і як переживе це наша економіка — складно прогнозувати. Три тижні — максимально можливий термін, щоб завдяки суворій ізоляції зупинити вірус, врятувати життя та дати шанс нашій економіці. Лише спокій, взаєморозуміння та підтримка одне одного дадуть змогу вистояти в нинішніх умовах», — вважає Ігор Кузьмак.

Добрі ініціативи набувають розголосу і ширяться регіоном. Львівські компанії «Ензим» та «Кормоцех» оголосили про закупівлю медикаментів та обладнання для лікарень на суму чотири мільйони гривень.

Львів.
Фото зі сторінки Ярослава Рущишина у Фейсбуці.