І поставки будуть регулярними, запевняє в. о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко. Нині надійшло понад 8 тисяч медичних масок і респіраторів, 1160 костюмів біозахисту, 379 тисяч пар медичних рукавичок. Необхідні засоби захисту отримають медики області та відповідні служби, залучені до заходів із запобігання поширенню коронавірусу в регіоні.

Посадовець учергове закликав закарпатців залишатися вдома. Водночас департамент охорони здоров’я ОДА інформує, що протягом минулої доби — 30 березня — до лікарів звернулася по екстрену медичну допомогу 381 особа, з них з симптомами гострої респіраторної інфекції — 37. Із 33 хворих, яких госпіталізовано, у двох осіб діагностовано вірусну грипозну пневмонію, один хворий із Свалявського району госпіталізований з підозрою на COVID-19.

Стосовно 19 осіб, які епідеміологом включені до кола вузького контакту з жінкою, котра нині перебуває на лікуванні в обласній клінічній інфекційній лікарні та має підтверджений випадок COVID-19, і які за результатами полімеразної ланцюгової реакції (проведена у вірусологічній лабораторії Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України) дали позитивний результат, то їхні аналізи ще не підтверджено вірусологічною референс-лабораторією міста Києва.