Народні депутати Павло Петренко, Микола Княжицький, Михайло Апостол (усі від фракції «Батьківщина») та представник «Свободи» Ігор Сабій розповіли про результати своєї зустрічі з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком. 

Під час брифінгу в Штабі національного спротиву вони повідомили, що хотіли почути від міністра роз’яснення стосовно фактів ігнорування владою закону про припинення переслідування євромайданівців, жорстокого побиття журналістки Тетяни Чорновол, народного депутата Андрія Іллєнка та адвоката Сидора Кізіна, пограбування під прикриттям міліції центрального офісу партії «Батьківщина» та ін.
«Те, що діалог відбувся, — це позитивно, однак мені здається, що влада та ті, хто працює в правоохоронних органах, у міністерстві, не до кінця розуміють, які суспільні процеси відбуваються в Україні і якими важливими вони є», — зазначив Микола Княжицький. За його словами, В. Захарченко запевнив депутатів, що міліція не перешкоджатиме функціонуванню Майдану та пообіцяв прозоре розслідування та покарання винних у жорстокому побитті журналістки Тетяни Чорновол. Щоправда, додав М. Княжицький, є «певні сумніви» щодо запевнень міністра.
А народний депутат Ігор Сабій зазначив, що під час цієї зустрічі стало очевидно, що Захарченко призначає когось винним, а на себе відповідальності як міністр брати не хоче. «Чому не розслідуються ці справи, а спускаються на гальмах? Тому ми й надалі продовжуємо пікетування Міністерства внутрішніх справ та вимагаємо кваліфікованого звіту міністра щодо розслідування згаданих резонансних справ. Тож нехай Захарченко визначається: він міністр чи ні? Все це можна вирішити дуже просто — нехай бере ручку і папір та пише заяву про звільнення», — сказав свободівець.