13 квітня тут виявили 63 нових хворих на COVID-19 священнослужителів, а загалом понад 90 випадків зараження коронавірусною інфекцією.

Як повідомив під час онлайн прес-конференції Київський міський голова Віталій Кличко, того самого дня в лаврі посилили карантинні заходи, там виставили чотири пости з правоохоронців і фахівців лабораторного центру.

«Поліція та Нацгвардія контролюють входи й виходи з території. Потрапити туди можна тільки за спеціальним дозволом. Ми відправили медичні бригади в лавру. Медобстеження там пройшли 230 служителів лаври та 68 студентів духовної семінарії. Серед них виявили хворих. Двох госпіталізували. Один відмовився від госпіталізації», — повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що на 14 квітня заплановано забір зразків для лабораторного дослідження ПЛР у служителів духовної академії та семінарії. Учора зранку там почали посилену дезінфекцію приміщень, яку робитимуть щодня, як і медогляд усіх, хто мешкає на території лаври.

Стало відомо й про смерть двох монахів з Києво-Печерської лаври. Учора під час брифінгу Віталій Кличко зазначив, що за минулу добу серед нових зареєстрованих випадків захворювання у столиці — два в Києво-Печерській лаврі. «А також летальний випадок — це монах із Почаївської лаври, який перебував у Києво-Печерській лаврі та був раніше госпіталізований звідти. Чоловікові було 42 роки», — повідомив Віталій Кличко.

Нині на лікуванні перебуває й настоятель Києво-Печерської лаври Павло, який раніше закликав не боятися інфекції, іти до церкви й причащатися. Його госпіталізовано до Олександрівської лікарні.

Фото UA.NEWS.