Національне агентство з питань запобігання корупції передало до правоохоронних органів матеріали щодо декларування недостовірних відомостей на майже 900 мільйонів гривень. Про це повідомляє НАЗК у Telegram.

"Виявити ці порушення вдалося завдяки перегляду всіх матеріалів повних перевірок, які були завершені до вересня 2019 року, проте кінцеві рішення за їх результатами не прийняті", – розповіли у НАЗК.

В агентстві також повідомили, що упродовж ста днів після "перезавантаження" у НАЗК розпочали роботу зі створення е-реєстру звітів політичних партій. Цей реєстр стане доступним для користувачів з 16 липня 2020 року. Наразі триває розробка програмного забезпечення, роботи з налаштування необхідного обладнання та кібербезпеки майбутнього реєстру.

24 квітня минуло 100 днів від початку роботи нового керівництва Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). За цей період НАЗК направила до правоохоронних органів матеріали щодо 69 декларацій 49 суб'єктів декларування, повідомили у прес-службі Агентства.

Зокрема, до Національного антикорупційного бюро України передано матеріали щодо 30 декларацій 22 суб'єктів – у тому числі матеріали щодо порушень дев'яти народних депутатів України нинішнього та минулого скликань. До Національної поліції України передано матеріали по 31 декларації 22 суб'єктів, до Державного бюро розслідувань – матеріали по восьми деклараціях п'яти суб'єктів декларування.

"Голос України"

Фото: Укрінформ.