ВАТ «Яготинський маслозавод» — це один з яскравих прикладів успішного підприємництва на Київщині. Масло, сир, сметана, молоко та інші молочні продукти його виробництва відомі далеко за межами столичного регіону, ними залюбки смакують дорослі і діти.

Близько восьмисот працівників Яготинського маслозаводу виготовляють продукцію європейської якості без використання барвників, рослинних жирів, стабілізаторів. Тож недарма їй присвоєно Державний знак якості. І недарма торговельна марка «Яготинське для дітей» має чи не найбільший попит у молодих батьків. «Молоко вітамінізоване» від «яготинців» спеціально розроблене для малечі з урахуванням добових потреб дитини в білках, вітамінах та кальції. Це, як кажуть у Яготинському районі, головний коник молочників.

За словами голови правління ВАТ «Яготинський маслозавод» заслуженого працівника промисловості України Олександра Сіренка, завдяки цьому в Згурівці відкрили перший автономний спеціалізований завод молочної продукції для дітей. І це чи не найбільш яскрава подія останнього часу. 

 

На знімку: працівники маслоцеху: фасувати масло на автоматі «Бенхіл» (Прибалтика) — одне задоволення. 

Очевидно, для жінок, які фасують сьогодні вершкове масло на німецькій технологічній лінії FBFC на Яготинському маслозаводі, так само як для мене і моїх ровесників, дитинство запам’яталося присмаком свіжого молока. Мабуть, і вони, як багато хто з нас, збираючись за покупками, чули наказ від своїх батьків: «Не забудь про Яготинське, воно найкраще»... І зазвичай не перепитували, що саме — молоко, сир чи масло, — бо змалку знали, які саме молокопродукти під магічним брендом «Яготинське» смакують найбільше.
 
Сьогодні Яготинський маслозавод — це вже не провінційний заводик районного значення, який наполегливо кредитує фермерів, щоб вижити. Це самодостатнє потужне підприємство, де працюють близько 800 людей, — гордість району. 
Ще б пак, виготовляючи широкий асортимент молокопродукції (понад 110 продуктових позицій — молока, масла, сметани, йогуртів тощо), завод є найбільшим платником податків, підприємством із найсучаснішим виробництвом.
Нинішні успіхи пов’язують із консолідацією зусиль з відомим агрохолдингом «Молочний альянс», завдячуючи якому в модернізацію виробничої бази вклали близько 100 мільйонів гривень. Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк та й глава правління ПАТ «Яготинський маслозавод» заслужений працівник промисловості і депутат облради Олександр Сіренко полюбляють показувати саме тут дива автоматизації почесним гостям з європейських країн: мовляв, погляньте, устаткування — європейське, а продукція, що називається, — рідна, жодних тобі консервантів або синтетичних домішок! Недарма підприємству присвоєно Державний знак якості.
І недарма у Згурівці саме на базі цього заводу відкрили перший спеціалізований комбінат молочної продукції для малечі.  Кажуть, що торговельна марка «Яготинське для дітей» об’єднує продукцію, яку виробляють справді за унікальною технологією і під винятковим контролем.
Люди вірять. Бо знають, яке на смак масло «Яготинське», що має місцеву прописку, і якої якості яготинське молоко, якого тут можуть переробляти по 300—350 тонн на добу.
 
Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк (ліворуч) та голова Яготинської РДА Володимир Семеняка (в центрі) разом із делегацією відвідують Яготинський маслозавод. Екскурсію в маслоцеху проводить голова правління ПАТ «Яготинський маслозавод» Олександр Сіренко (праворуч).

Футбольна команда заводу.

Начальник відділу контролю якості Вікторія Русецька: «Наша продукція — найкраща!».

Фото автора.