Віце-президент ФІФА (очільник конфедерації футболу Північної і Центральної Америки та країн Карибського бассейну, КОНКАКАФ) 54-річний канадець Віктор Монтальяні розповів, що розглядається варіант проведення футбольного сезону за схемою «весна-осінь»:

«Ми вже почали замислюватися про новий футбольний календар. Коли закінчиться криза, нам потрібно ухвалити негайні рішення. Є можливість подумати про те, як реформувати футбол не тільки в Європі, а й у всьому світі, щоб поліпшити становище з точки зору дат.

І система «весна-осінь» може стати хорошою ідеєю. Це буде дискусія, особливо з конфедерациями і федераціями. У нас є така можливість, тому що чемпіонат світу 2022 року в Катарі буде зіграно в листопаді і грудні.

У Північній Америці вже грають за принципом одного сезону за календарний рік. Можливо, це рішення також може бути застосовано в Європі й Африці. Є можливість для обговорення на національному та континентальному рівні.

Це не ідея, яку одразу потрібно відкинути. Такий підхід може стати хорошим рішенням з урахуванням наступних двох років і зимового чемпіонату світу-2022».

Нагадаємо, раніше через пандемію коронавірусу було перенесено Євро-2020, яке тепер відбудеться влітку 2021 року. Чемпіонат світу в Катарі заплановано на кінець 2022-го.