Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив представник фракції «Європейська солідарність» Петро Порошенко. За його словами, підписні листи підписали члени фракцій «Батьківщина», «Голос», «Опозиційна платформа — За життя», «Європейська солідарність», депутатських груп «Довіра» і «За майбутнє», а також три представники фракції «Слуга народу».

До розгляду під час позачергового засідання пропонується три законопроекти. «Перший — про державне страхування лікарів, де на випадок хвороби страхуються на 200 тисяч гривень, а не на 5—6, як виплачується зараз. А в разі, не дай Боже, загибелі від коронавірусної інфекції — на 1,5 мільйона гривень», — зазначив П. Порошенко. Наголосивши на необхідності захистити «нашу армію протидії коронавірусу», парламентарій звернув увагу, що тільки за останні 11 днів захворіли 800 лікарів. «У нас є ліжка, але може не бути здорових лікарів», — застеріг він та закликав ще цього тижня зібратися на позачергове засідання та підтримати законопроект про державне страхування лікарів.

Другий законопроект стосується запровадження обов’язкового безкоштовного тестування на коронавірус. За словами П. Порошенка, якщо не вистачає лабораторій, то їх буде завезено, проте раніше повідомлялося, що лабораторій достатньо. «Тестування рятує життя лікарів, бо коли до нього поступає пацієнт, то він має бути протестований», — зазначив він.

Третій запропонований до розгляду законопроект передбачає збільшення на 300 відсотків зарплат лікарям, які працюють із хворими на коронавірусну інфекцію. Необхідність цього рішення П. Порошенко обґрунтовує тим, що лікарі попри обіцянки досі не отримують підвищеної зарплати, оскільки фінансування цих виплат було покладено на місцеве самоврядування, у якого на це просто немає коштів.

Вл. інф.