З ініціативи Головного управління Держземагентства в області відбувся перший аукціон з продажу прав семирічної оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення. На торги виставляли три наділи ріллі біля сіл Підстепне Цюрупинського району, Краснознам’янки Голопристанського та селища Зеленівка під Херсоном площею відповідно 232,1, 94 та 71,6 гектара. Але продати вдалося тільки один — біля Підстепного, за оренду якого учасник аукціону погодився сплатити 54,3 тисячі гривень за стартової ціни у 53,1 тисячі гривень.
Ділянка на території Краснознам’янської сільради за стартовою ціною у 43,5 тисячі гривень не зацікавила нікого, а орендувати землю біля Зеленівки за початковою ціною у 33,1 тисячі гривень двоє бажаючих нібито зголосилися. Та один з них на торги в останню хвилину не з’явився, повідомив власний кореспондент газети Сергій ЯНОВСЬКИЙ.
 А на Львівщині під час аукціону було реалізовано права на оренду двох земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного с/г виробництва загальною площею 40 га. З переможцями укладено середньострокові угоди оренди на сім років. Розмір річної плати за користування, визначений за результатами торгів, становить майже 37 тис. гривень.