Триває розслідування стосовно побиття журналістки Тетяни Чорновол. Міліція вже провела всі необхідні слідчі дії, здійснення яких було можливим без потерпілої. Решта процесуальних дій обов’язково потребують участі Тетяни. Про це повідомили «Голосу України» в прес-службі МВС України.
За словами начальника Головного слідчого управління МВС України Олександра Гнатіва, слідством виконано значний обсяг роботи: знайдено підозрюваних, допитано багато свідків, вивчено відеозаписи. Крім того, правоохоронцями призначено понад два десятки експертиз. «Ми чекаємо, коли Тетяну Чорновол випишуть з лікарні, адже без її участі неможливо провести слідчий експеримент, одночасні допити, впізнання підозрюваних. Це є дуже важливим для встановлення істини у справі та перевірки показань підозрюваних, — зазначив він.
О. Гнатів також повідомив, що слідство володіє інформацією від лікарів медичного закладу, в якому перебуває на лікуванні Т. Чорновол, про те, що на сьогодні за станом здоров’я жінка потребує амбулаторного лікування та може бути виписана.
Однак сама постраждала планує перебувати в лікарні ще близько місяця. Стан жінки все ще тяжкий, їй важко зосередитися — часто паморочиться у голові. Принаймні про це стверджує її чоловік Микола Березовий, пишуть деякі ЗМІ.

У свою чергу прес-служба Міністерства охорони здоров’я розповсюдила висновок своїх лікарів, які запевнили: стан пацієнтки задовільний, і вона більше не потребує лікування в медичному закладі. «Етап лікування пацієнтки в умовах стаціонару завершено і вона більше не потребує постійного перебування в лікувальному закладі. За словами медиків, жінка може бути виписана додому для подальшого амбулаторного спостереження профільними фахівцями. Однак жінка категорично відмовилась від виписки», — зазначили у відомстві.