На зимових Олімпійських іграх, які відбуватимуться в Сочі (Росія) з 7 до 23 лютого, за попередніми даними, 45 українських спортсменів (23 жінки і 22 чоловіка) змагатимуться в одинадцяти з п’ятнадцяти видів спорту. Про це журналістам повідомив міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін:
— Наші спортсмени виступатимуть в одинадцяти з п’ятнадцяти видів спорту. За попередніми даними, від нашої країни буде 45 представників... Остаточну цифру матимемо до кінця січня.
Міністр також повідомив, що в змаганнях візьмуть участь 11 наших біатлоністів, 8 лижників, по 6 представників фристайлу і санного спорту, по 4 — фігурного катання та сноубордингу. Українці не змагатимуться в турнірах з хокею, керлінгу, швидкісного бігу на ковзанах і скелетону.
Р. Сафіуллін зазначив, що країна чекає на хороші результати своїх спортсменів у біатлоні (жінки) та фристайлі: «Це види спорту, в яких ми сподіваємося на медалі... В усіх інших видах змагань у нас, на жаль, надій обмаль».
Міністр також повідомив, що за золоту медаль на Олімпійських іграх українські спортсмени отримають 125 тисяч доларів, за срібну — 80, за бронзову — 55.