Два з них використовуватимуть в інфекційній лікарні, яка стала в регіоні профільним закладом для боротьби з коронавірусом, один — в обласній клінічній імені М. Скліфосовського. При цьому йдеться про портативні апарати ШВЛ (на знімку).

Такі, за словами керівника обласної інфекційної лікарні Наталії Свириденко, потрібні насамперед під час пересування чи транспортування хворих на COVID-19, коли застосування стаціонарного обладнання практично неможливе.

Зрештою, на переконання пані Наталії, портативні апарати штучної вентиляції легень необхідні при переміщеннях пацієнтів не лише з коронавірусом, а й з ускладненнями грипу чи гострих респіраторних захворювань, які спричиняють пневмонію.

Вартість одного такого апарата китайського виробництва з урахуванням розмитнення сягає 85 тисяч гривень. Однак це вже не перший дорогий подарунок медичним закладам, зроблений представниками соціально відповідального бізнесу.

Трохи більше тижня тому вони передали полтавським медикам 20 тисяч тестів, за допомогою яких діагностують коронавірусну хворобу. Зрештою, дві найпотужніші підприємницькі структури ПАБу під час пандемії COVID-19 уже закупили медобладнання, засобів індивідуального захисту тощо на загальну суму 14 мільйонів гривень.

Фото зі сторінки Полтавської асоціації бізнесу в Фейсбуці.