Про це повідомив на прес-конференції для журналістів голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський.

— Нині у всіх регіонах держави зіткнулися з певними труднощами, — зазначив посадовець. — Наша область має агро-промислове спрямування, а це дає можливість порівняно легше долати виклики. Як результат, маємо перевиконання обласного бюджету за підсумками чотирьох місяців нинішнього року. Показник надходження коштів становить 101,3 відсотка до запланованого. На мою думку, це гарний результат.

Головний фінансовий документ області на нинішній рік збалансований таким чином, що доходи переважають видатки. У регіоні створено дорожню карту підвищення ефективності використання бюджетних коштів. На цьому наголосив Владислав Скальський. За його словами, вкрай важливим кроком стала оптимізація структурних підрозділів облдержадміністрації. Ліквідовано два департаменти — капітального будівництва, архітектури та містобудування, а також комунального господарства, енергетики та інфраструктури. Виконання їх функцій здійснюватимуть менш чисельні структури.

На оптимізацію допорогових закупівель спрямовано розпорядження голови ОДА, що дасть можливість більш ефективно використовувати бюджетні кошти при проведенні тендерів.

Вл. інф.