Протягом першого дня він зустрівся в обласному центрі з представниками бізнесу та інвесторами. Серед важливих тем, які обговорювались під час спілкування, йшлося і про осучаснення санаторно-курортної зони Сатанова. Там будується новий санаторій, який розрахований на 1200 відвідувачів одночасно. Із введенням його в дію роботу отримають понад тисяча працівників. Оновлення курорту сприятиме розвитку туризму в краї.

У тій само зоні ведеться спорудження реабілітаційного парку для хижих тварин, який буде найбільшим у країні. Будівельники обіцяють, що до початку вересня на його 32-гектарній території з’являться перші мешканці. Цей об’єкт так само має велику туристичну привабливість. За планами, його можуть відвідувати до мільйона людей щорічно.

Єдине, що стримує розвиток санаторно-курортного бізнесу, — це відсутність належного транспортного сполучення. Тому на зустрічі прозвучало прохання до Президента посприяти в ремонті ділянки державної дороги від Війтівців до Сатанова.

Тему туризму було визначено головною і під час перебування глави держави в Кам’янці-Подільському. Як анонсував сам Володимир Зеленський, її обговорять з операторами і авіакомпаніями під час перебування в історичному місті. Там мають бути представлені цікаві інвестиційні проекти, зокрема і ті, що пов’язані з туризмом.

Володимир Зеленський також ознайомився з тим, як триває реалізація програми «Велике будівництво». Зокрема, він побував на спорудженні дитячого садка у селі Давидківці, що в Хмельницькому районі. Об’єкт стане бюджету в 27 мільйонів гривень. Спорудження його ведеться доволі активно, вже виконано дві третини запланованих робіт, тож у районі сподіваються, що до початку навчального року підряднику вдасться запустити дитсадок у дію.

Поцікавився він і роботою Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ України. Там проводять тестування на COVID-19. Під час епідемії меценати подарували центру ампліфікатор, який тепер активно працює.

Під час розмови із працівниками центру порушили гострі проблеми медичної галузі.

Не оминули і тему обіцяних медикам доплат. За словами Головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, у казначействі є кошти на такі виплати, підписано необхідні документи, тож невдовзі медики мають отримати обіцяні кошти.

Мова зайшла і про нестачу кваліфікованих кадрів, про що розповіли працівники центру. Їх підтримав і Віктор Ляшко, повідомивши, що останніми роками в країні відповідних спеціалістів просто не готували.

Після завершення розмови Володимир Зеленський закликав працівників лабораторії оперативно повідомляти про всі проблеми. Як він зазначив: поки не вибудована система в країні, доведеться спілкуватися саме так.

Хмельницька область