Карантин був необхідний для того, щоб врятувати життя людей. На цьому акцентували увагу під час наради щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Традиційно вона відбулася під головуванням Президента Володимира Зеленського. Цього разу під час заходу наголошувалося на необхідності посилити комунікації щодо дотримання норм адаптивного карантину.

Уряд стурбований зростанням кількості тих, хто захворів, і масовим недотриманням правил карантину після його пом’якшення. «По-слаблення карантину врятує економіку, але не забуваймо, що коронавірус нікуди не зник і від нього треба й надалі рятувати життя, — зауважив В. Зеленський. — Жорсткий карантин був недаремний, упевнений, що він врятував багато життів. Однак і надалі щодня в нас помирають люди від коронавірусних ускладнень.

Ми не хотіли б знову повертатися в такі жорсткі рамки. Тому тримаймо руку на пульсі щодо розвитку подій і нагадуймо людям, що правила соціального дистанціювання й маскового режиму мають діяти. І поки що, на жаль, ми не можемо дозволити собі масові розважальні заходи».

«Ми пішли на послаблення, але люди мають усвідомлювати загрози коронавірусу, які нікуди не зникли», — підтримав Президента Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Водночас голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що святкування Трійці зібрало в церквах майже 200 тисяч вірян. Однак священнослужителі та парафіяни дотримувалися правил соціального дистанціювання та маскового режиму, свято минуло спокійно. А міністр охорони здоров’я Максим Степанов доповів, що всі надбавки лікарям, котрі безпосередньо борються з COVID-19, за квітень виплачено.

Під час наради обговорили також питання запуску міжнародного сполучення, йдеться на офіційному сайті глави держави. Міністр інфра-структури Владислав Криклій повідомив, що українці не легковажили після запуску внутрішнього авіасполучення 5 червня й, попри літній сезон, перші рейси до Одеси не були переповнені.