Футбол. У першому нинішнього року рейтингу Coach World Rankіng кращим з українських тренерів є наставник київського «Динамо» Олег Блохін, котрий посідає 59-е місце.
У першій тисячі також багато інших вітчизняних фахівців: тренер одеського «Чорноморця» Роман Григорчук (75-й рядок), наставник харківського «Металіста» Мирон Маркевич (83), Юрій Вернидуб з луганської «Зорі» (216), тренер львівських «Карпат» Олександр Севидов (313), Анатолій Момот з полтавської «Ворскли» (327), український наставник російського клубу «Волга» з Нижнього Новгорода Юрій Калитвинцев (334), тренер маріупольського «Іллічівця» Микола Павлов (338), Юрій Бакалов, котрий очолював столичний «Арсенал», а тепер працює з черкаським «Славутичем» (399), одночасно президент і тренер луцької «Волині» Віталій Кварцяний (412), наставник саранської «Мордовії» (Росія) Юрій Максимов (422), Олег Таран із запорізького «Металурга» (438), тренер ужгородської «Говерли» В’ячеслав Грозний (508), Геннадій Орбу, котрий працював у «Севастополі» (571), екс-тренер сімферопольської «Таврії» Олег Лужний (645), Сергій Свистун, котрий працював із «Ворсклою», а тепер — у «Кремені» (768), колишні тренери запорізького «Металурга» Сергій Пучков (872) і Сергій Зайцев (873), а останнім з українців у тисячі став  Іван Балан з «Іллічівця» (875).
Зазначимо, що в першій сотні рейтингу є й іноземні фахівці, котрі працюють в Україні: тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу (31) і Гуанде Рамос з дніпропетровського «Дніпра» (64).
А перше місце в рейтингу посідає наставник лондонського «Челсі» португалець Жозе Моуріньо, друга позиція — у тренера мадридського «Атлетико» аргентинця Дієго Сімеоне, замикає трійку лідерів керманич іспанської «Барселони» аргентинець Герардо Мартіно.
У «гірників» очікуються кадрові зміни
З’явилася інформація, що півоборонець донецького «Шахтаря» Дмитро Гречишкін повернеться до «Іллічівця». Окрім того, маріупольський клуб поповниться Віталієм Віценцем та Олександром Чижовим, які у першій половині сезону виступали за «Севастополь».
Ще один хавбек «гірників» — гравець збірної Чехії Томаш Гюбшман — може невдовзі залишити команду. Подейкують, що наставник «Шахтаря» Мірча Луческу не бачить його в основному складі. На позиції Гюбшмана румунський спеціаліст активно награє Тараса Степаненка та Фернанду.
Контракт 31-річного чеського футболіста завершується влітку нинішнього року, тож є велика ймовірність, що з Гюбшманом незабаром попрощаються, щоб отримати хоч якісь кошти за трансфер. Загалом у чемпіонатах України досвідчений виконавець провів 161 матч, забив чотири м’ячі.
Костов очолив «Таврію»
Відомого болгарського тренера 50-річного Ніколая Костова призначено новим тренером сімферопольської «Таврії». Як відомо, цей культурний, інтелігентний і симпатичний болгарин в Україні працює вже не перший рік. Раніше він очолював донецький «Металург» і львівські «Карпати».
Офіційно нового наставника колективу «Таврії» представлять, коли команда вийде з відпустки.