Цього разу полтавці мали змогу зустріти Різдво Христове не лише у храмах і на площі біля головної ялинки, а й на місцевому Євромайдані. Власне, першу зірку на небі у Святвечір ті, хто звик святкувати народження Сина Божого на велелюдді, побачили у традиційних місцях, визначених церквою та владою. А вже наступного дня влаштовані радою обласної організації об’єднання «Майдан» колядування з цієї нагоди були позначені певним ексклюзивом. Щоправда, навіть у ньому, з огляду на врочистість моменту, політики було зовсім мало.

Після привітань священників дійство на площі перед адмінбудівлею обласної влади більше нагадувало творче змагання різдвяних гуртів-вертепів, яким підспівували-підтанцьовували більше двох сотень земляків. Мистецтво перевтілення у біблейських героїв показали представники релігійних громад Миколаївської, Пантелеймонівської та Покровської церков УПЦ Київського патріархату й активісти місцевого осередку Національної скаутської організації «Пласт». Присутніх із Різдвом Христовим привітав народний депутат України Юрій Бублик.

Ще креативнішим виявилося «альтернативне» різдвяне дійство у промисловій столиці області — Кременчуці. Там прихильники євроінтеграції влаштували акцію «Ангели Майдану». Вони прикрасили паперовими провісниками Божої благодаті живу ялинку на центральній площі. Однак головною «родзинкою» їхніх колядувань став обхід «штаб-квартир» правоохоронних органів і помешкань «батьків» міста, в тому числі, будинку міського голови Олега Бабаєва. Кожному з них колядники адресували персоніфіковані жартівливо-дошкульні побажання та свої «непохвальні грамоти». І хоча ніхто з фігурантів згаданих зразків народної творчості до гостей не виходив, ці візити вони, без сумніву, запам’ятають надовго.

Полтавська область.