Відповідний меморандум підписали начальник відділу протидії кіберзлочинам Головного управління Нацполіції в області Олександр Ведмідський і ректор університету Володимир Онищенко.

У ньому обумовлено головну мету співробітництва, покликаного підвищувати ефективність протидії таким злочинам. Їхня специфіка полягає насамперед у тому, що йдеться про так звану білокомірцеву злочинність, яку не візьмеш, образно кажучи, голими руками. Тож правоохоронцям потрібно досконало оволодівати комп’ютерними технологіями, постійно підвищувати рівень своєї кваліфікації.

У цьому їм допомагатимуть науковці й викладачі одного зі структурних підрозділів університету — Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та механотроніки. На його базі відбуватимуться тренінги, навчальні курси для працівників кіберполіції. Водночас ті, хто сьогодні гризе граніт науки, стануть надійним кадровим резервом для неї.

У цьому контексті Олександр Ведмідський нагадав про те, що студенти політехніки вже нині можуть, так би мовити, «приміряти» на себе майбутню професію, ставши «спеціальними агентами» кіберполіції. Щоправда, для цього їм треба пройти відповідне тестування й засвідчити належну компетентність у профільній царині.