Прем’єр-міністр України Микола Азаров відкрив реконструйовану базу підготовки олімпійців із водних видів спорту в місті Бровари на Київщині, повідомили в Департаменті інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України.
«Надзвичайно приємно, що, незважаючи на досить непрості економічні умови, ми в країні вводимо в експлуатацію такі надзвичайно важливі об’єкти. Вони потрібні не тільки олімпійцям, а й для дітей та молоді», — наголосив Микола Азаров.
Роботи з реконструкції басейну, розпочаті 2007 року, було зупинено в 2009-му в зв’язку з відсутністю фінансування. На той час будівельна готовність об’єкта становила 16 відсотків. Для завершення робіт уряд виділив у 2011 році 13 мільйонів гривень, у 2012-му — 10 і в 2013-му — ще 10 мільйонів гривень.
Після реконструкції басейн став спортивною спорудою, яка дає змогу проводити спортивні змагання та тренування олімпійців, параолімпійців, а також навчати дітей плавання.
Коментуючи політичну ситуацію в країні, під час відкриття бази підготовки олімпійців з водних видів спорту прем’єр заявив, що «зводячи барикади, неможливо забезпечити економічний розвиток країни». «Від барикад у нашій країні не додасться ані хліба, ані м’яса, ані басейнів, ані інших важливих соціальних споруд, — сказав М. Азаров. — Будуть тільки збитки і руйнування — це ми повинні зрозуміти. Це в наших руках, якщо ми хочемо для себе гарного життя, значить, насамперед ми повинні працювати над створенням відповідних умов. Це проста істина. Будемо базікати, звинувачувати один одного — нічого доброго в нашій країні не буде».