У 2014 році влада має забезпечити своєчасність і поетапне підвищення соціальних виплат. Про це заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Вечерко (на знімку).

Саме це, за його словами, потрібно врахувати під час доопрацювання бюджету. «Але при цьому неприпустимим є посилення податкового тиску на підприємців, навпаки — адміністрування деяких податків необхідно максимально спростити», — зазначив політик.

Також, на його думку, уваги потребує сфера ЖКГ та будівництва. «Сфера ЖКГ хронічно недофінансована. В місцевих бюджетах просто не залишається коштів для реконструкції зношеного житлового фонду, теплотрас, планової заміни ліфтових кабін тощо. Цю проблему потрібно вирішувати шляхом надання субвенцій», — заявив парламентарій.

Щодо будівництва доступного житла, то В. Вечерко наголосив, що жодна з діючих у країні соціально-економічних житлових програм не буде ефективною, якщо не фінансуватиметься на належному рівні. «Торік Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики неодноразово порушував питання розгляду змін у бюджеті для фінансування житлових і будівельних програм. І цього року є можливість спочатку передбачити необхідне фінансування, щоб українці могли на практиці реалізовувати своє право на доступне житло», — підсумував політик.

Вл. інф.