Заступник керівника фракції «УДАР» Віталій Ковальчук (на знімку) вніс до Верховної Ради пропозицію — передбачити в держбюджеті на 2014 рік майже два мільярди гривень на проведення позачергових виборів Президента та народних депутатів. Про це повідомили у прес-службі «УДАРу».

Парламентарій пропонує витратити на проведення позачергових виборів Президента близько 919 млн. грн., а на позачергові вибори до парламенту — 1 млрд. 42 тис. грн.

Кошти на проведення позачергових виборів депутат пропонує виділити за рахунок скорочення фінансування МВС. За словами В. Ковальчука, намір уряду збільшити фінансування МВС цього року майже на 2,5 млрд. грн. порівняно з 2013 роком є необґрунтованим.

«Зважаючи на існуючу політико-правову ситуацію, яка склалася в Україні, необхідно закласти в держбюджет кошти на проведення дострокових виборів. У такий спосіб матеріально буде забезпечено конструктивний та легітимний шлях подолання політичної кризи в країні», — наголосив Віталій Ковальчук.

Закон про Держбюджет-2014 Верховна Рада планує розглянути на наступному пленарному тижні 14—18 січня. Однак, як повідомили «Голосу України» в секретаріаті парламентського Комітету з питань бюджету, поки що не відомо, коли відбудеться засідання бюджетного комітету, на якому мають бути розглянуті поправки депутатів до урядового законопроекту. Наразі внесення поправок триває.