Учора Печерський районний суд Києва розглядав клопотання Офісу Генпрокурора про обрання запобіжного заходу — тримання під вартою — для народного депутата, лідера «Європейської солідарності», екс-глави держави Петра Порошенка у справі щодо призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

По завершенні засідання адвокат Ігор Головань повідомив, що прокуратура змінила своє клопотання і просить обрати Порошенку більш м’який запобіжний захід — у вигляді особистого зобов’язання. Розгляд справи суд продовжить 1 липня.

Дональд Туск, президент Європейської народної партії (ЄНП), заявив: «Європейська народна партія дуже занепокоєна політичними справами проти колишнього Президента Порошенка. Звинувачення не мають нагадувати політично мотивоване переслідування і не можуть бути політично мотивованими проти окремих політичних опонентів», — написав Д. Туск на своїй сторінці у Твіттері.

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен з цього приводу заявила, що не хотіла б повторення сценарію справи Тимошенко. Заяву Фельдгузен у четвер процитувало у Твіттері посольство Німеччини. «Я тоді спостерігала за майже всіма судовими засіданнями у справі Юлії Тимошенко. Я дуже сподіваюся, що мені не доведеться знову зіштовхнутися з подібним досвідом», — заявила посол Німеччини.

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні переконане, що система правосуддя не повинна використовуватися для зведення політичних рахунків. Про це йдеться в оприлюдненій вчора на офіційній сторінці у Фейсбуці заяві. «В умовах демократії усі громадяни заслуговують на рівне та справедливе ставлення до себе відповідно до закону. Система правосуддя не має використовуватися для зведення політичних рахунків», — вважають американські дипломати.