На знімку: народні депутати України Анатолій Остапенко, Леся Василенко, Яна Зінкевич, Ірина Констанкевич під час засідання робочої групи Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни.

Про це учора повідомила голова Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни Яна Зінкевич. За її словами, новий законопроект має остаточно врегулювати питання надання статусів та оновити систему державної підтримки ветеранів відповідно до їхніх потреб.

«Щодо захисту прав чинних військових, то необхідно врегулювати питання відпусток під час особливого періоду, виплати одноразової грошової допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни, впровадити ефективні механізми для реалізації військовослужбовцями своїх виборчих прав», — зазначила вона.

Депутат повідомила, що нині створено дві робочі групи з метою напрацювання документа щодо виконання рішення КСУ за 18 грудня 2018 року (справа про соціальний захист ветеранів війни та членів їхніх сімей) та щодо врегулювання питання встановлення груп інвалідності військовослужбовцям та ветеранам війни.

«Ми сподіваємося, що питання підтримки ветеранів об’єднуватиме парламент і відповідні рішення для захисту наших воїнів ухвалюватимуться у єдності всіх фракцій», — підсумувала вона.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.