У всіх чотирьох центрах адміністративних послуг «Прозорий офіс», створених Вінницькою міськрадою, реєстрацію і обробку звернень громадян почали виконувати у формі електронного документообігу.
Про це повідомив на засіданні виконкому міськради міський голова Вінниці Володимир Гройсман (на знімку). За його словами, виконавчі органи міськради відмовилися від паперових носіїв ще у квітні 2011 року. Саме тоді у міськраді запровадили електронну форму роботи з документами. За нею працюють усі департаменти та 19 комунальних підприємств. Загалом це понад 800 користувачів. Ведеться електронний архів й інших документів. Їх публікують на внутрішньому порталі та зовнішньому сайті міської ради. Нині на сайті розміщено більш як шість тисяч рішень виконавчого комітету, понад 900 рішень міської ради та більш як п’ять тисяч розпоряджень міського голови.
— За час роботи в системі електронного документообігу DocsVіsіon зареєстровано понад 407 тисяч документів, — каже директор департаменту інформаційних технологій міської ради Олександр Риженко. — Її впровадження дало можливість підвищити продуктивність, контроль виконавчої дисципліни, оптимізувати процес пошуку документів.
— На першому етапі надзвичайно складно було впроваджувати електронну систему, — зазначив Володимир Гройсман. — Тепер не уявляємо, як могли працювати без неї. Її поширення на центри адміністративних послуг взагалі не викликало спротиву. Й надалі не тільки розширюватимемо електронний документообіг, а й удосконалюватимемо вже діючі технології.
 
Вінниця.