За весь час пандемії COVID-19 інфіковано 45 887 людей. Найбільше «дебютів» виявили у Львівській (152) області, Києві (104), Рівненській (95), Закарпатській (85) і Волинській (81) областях. Згідно з інформацією МОЗ, показники для послаблення протиепідемічних заходів не відповідають нормі у Волинській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівської областях, а також у Києві.

Учора в Україні відновили роботу кінотеатри. Однак пізніх вечірніх сеансів не буде. Кіно повертається на великі екрани, але за дотримання карантинних заходів: у залі не більш одного глядача на 5 кв. м, відвідувачі повинні весь час перебувати в масках і на відстані не менше 1,5 м.

Водночас Кабмін наполягає на стягненні штрафів за недотримання маскового режиму. «Учора на засіданні уряду затвердили законопроект, який буде передано до Верховної Ради, про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення. Він регламентує встановлення штрафів за неносіння масок як для фізичних осіб (від 170 до 255 грн), так і для юросіб — власників закладів громадського харчування, спортзалів, магазинів, якщо вони не дотримуються вимог (від 3,4 тис. грн до 5,1 тис. грн). Сподіваємося, що наші народні депутати його підтримають», — заявив під час прес-брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.