Голосувати фракції комуністів у Верховній Раді за урядовий проект Держбюджету на 2014 рік чи ні, депутати вирішать після внутріпартійного референдуму, проведення якого ініціює Центральний комітет партії. Про це заявив народний депутат України від КПУ Спірідон Кілінкаров.

Він підкреслив, що низку вимог КПУ було враховано урядом і внесено в проект Держбюджету. «Відновиться виплата компенсацій за вкладами Ощадбанку СРСР, дещо збільшаться зарплати, допомоги тощо. Однак цього, скажімо, недостатньо для того, щоб бюджет можна було назвати соціально орієнтованим. Тому комуністи направили уряду пакет соціальних вимог», — додав парламентарій.
Однак, продовжив народний депутат, питання підтримки чи непідтримки комуністами бюджету в кожному разі буде дуже непростим: «Перше, на що хочу звернути увагу — це, що без голосів фракції комуністів запропонований Кабміном проект проголосований не буде. Хоча б як ми проголосували, нас критикуватимуть, влада й опозиція. Однак комуністів цікавить не їхня думка, а що думають наші однопартійці й прихильники».
Керуючись саме такими міркуваннями, ЦК Компартії й ухвалив рішення про проведення внутріпартійної дискусії у форматі референдуму, пояснив Спірідон Кілінкаров.
«Кожного партійця буде забезпечено усією необхідною інформацією із проекту бюджету. І на підставі вже отриманої інформації всі члени партії висловлять свою думку — голосувати чи ні за його проект. Отож позиція фракції Компартії у Верховній Раді відбиватиме думку комуністів і прихильників партії», — підсумував парламентарій.
 
Дослівно
 
Народний депутат Спірідон Кілінкаров: «Референдум — це невід’ємна частина народовладдя. Тому комуністи прийняли рішення про проведення внутріпартійного референдуму з життєво важливого для держави питання — голосування за бюджет-2014. Така ініціатива проводиться в партії вперше і є, безумовно, історичною подією. І все це демонструє послідовність Компартії та її прихильність демократії, принципам народовладдя».
 
Вл. інф.