Звичною для багатьох полтавців стала зустріч Нового року біля головної ялинки обласного центру на Театральній площі. З привітанням міського голови Олександра Мамая, казкових персонажів святкового дійства та місцевих артистів, а також масштабним феєрверком. Такими само традиційними виявились і, м’яко кажучи, не зовсім тверезі імпровізації тих, хто вирішив продовжити застілля з шампанським на тому велелюдді, а потім шукав виходу власним емоціям у піснях, танцях, хороводах...

Попри прохання організаторів не влаштовувати самодіяльні піротехнічні шоу, від вибухів петард і «родинних» салютів прокидалися, здавалося, навіть скам’янілі герої гоголівських творів на сусідній алеї. Подібні народні гуляння відбувалися й біля «сестер» згаданої головної ялинки у трьох районах міста.

Помітно тверезішим, хоча й не цілковито безалкогольним стало Новоріччя на полтавському Євромайдані перед адмінбудівлею обласної влади. Це «альтернативне» святкування почалося о 23-й годині та тривало до другої ночі. Ялинку  тут прикрасили переважно синьо-жовтими прапорцями та побажаннями докорінно «перезавантажити» владу вже у 2014 році.

У перші хвилини Нового року всі присутні заспівали Державний гімн України. Постійних учасників досить гучної «євромайданівської» святкової дискотеки було близько двох сотень, але тієї новорічної ночі її відвідали чимало городян, які поспішали до головної міської ялинки або просто гуляли центром міста.

Розваги від Діда Мороза та Снігуроньки (на знімку) тут чергувалися з виступами опозиційних політиків і громадських діячів. Із побажаннями до земляків звернувся народний депутат України Валерій Головко. Біля штабного намету прихильників євроінтеграції можна було підкріпитися бутербродами і навіть капусняком.

Фото автора.