Шановні друзі!
Щиро вітаю усіх вас з визначною подією — 60-ю річницею утворення області.
Черкащина — це серце України, що пульсує в її географічному центрі на обох берегах Дніпра-Славути, колиска апостола українського слова й національної філософії гуманізму Тараса Шевченка.
Животворні джерела духовності українського народу, напоєні славними козацькими традиціями, ведуть сюди вклонитися святині українського народу — Чернечій горі, де знайшов вічний спочинок Кобзар, по-справжньому усвідомити всю велич фундатора української державності Богдана Хмельницького. Адже тільки тут можна всім серцем і душею відчути глибину синівської любові до України.
Разом з тим Черкаська область — це осередок національного відродження, що має могутній економічний потенціал. В області завдяки розвиненому сільському господарству виробляється широкий спектр продуктів харчування, діють найпотужніші хімічні підприємства країни.
Але найбільша гордість Черкаського краю — талановиті, щирі, добрі, працьовиті та мудрі люди, які створюють матеріальні і духовні цінності, виховують нове покоління.
Сьогодні маю нагоду подякувати усім вам за сумлінну працю, особистий внесок кожного у справу розвитку регіону. Хай зростає лік вашим звершенням, хай множиться добром життя, збуваються всі сподівання й надії!
Від усього серця бажаю черкащанам міцного здоров’я, добробуту, миру та процвітання, злагоди в кожній родині на довгі роки.
 
Голова Верховної Ради України Володимир РИБАК.