«Я справді підтримав рішення партії «Слуга народу», і я від себе симпатизую цьому вибору — Ірині Верещук. Тому в нас сьогодні ніхто не буде сперечатися в партії «Слуга народу», — сказав Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ після засідання фракції партії «Слуга народу» в Києві.

Президент зауважив, що на внутрішньопартійних праймеріз Ірина Верещук отримала максимальні три бали й буде найкращим кандидатом в очільники столиці.

За його словами, у праймеріз брали участь п’ять претендентів, які тепер допомагатимуть на виборах кандидату від партії «Слуга народу».

«Вони всі будуть допомагати — ми так домовилися — нашому обраному кандидату. Був виступ по 5—7 хвилин у кожного, дуже стисло, коротко — свої кроки, як людина буде боротися. І найголовніше — яким буде Київ», — зазначив Володимир Зеленський.

Президент повідомив, що кандидат на посаду Київського міського голови, який переміг на праймеріз «Слуги народу», проведе розгорнуту презентацію своєї передвиборної програми, повідомила прес-служба глави держави.

«Ірина керувала містом. Це теж дуже важливо — людина з великим досвідом і практикою», — додав він.

Глава держави також закликав основних кандидатів на посаду міського голови Києва провести дебати.

«Саме в напрямі професійних дебатів з точки зору містобудування, інфраструктури, ЖКГ, грошей, мені здається, це буде дуже цікаво — побачити відповіді в серйозних дебатах між чинним міським головою та Іриною Верещук», — наголосив Володимир Зеленський.

За словами Президента, також буде відкрита система визначення кандидатів у депутати від «Слуги народу» на місцевих виборах.

«Ми не можемо простежити за всією країною, але у нас є принцип, що всі кандидатури проходитимуть перевірку — і від Служби безпеки ми будемо просити допомоги, і від інших правоохоронних органів, щоб потім не було сюрпризів», — повідомив глава держави.

Зі свого боку Ірина Верещук запросила чинного міського голову столиці Віталія Кличка на дебати. Вона також подякувала Президентові та колегам за довіру.

«Дякую всім, хто вірив, вірить і буде вірити в нас. Вірте в нас, будь ласка, ми переможемо, перемога буде за нами», — зазначила Ірина Верещук.

Голова партії «Слуга народу» народний депутат Олександр Корнієнко повідомив, що буде напрацьована стратегія на вибори до Київської міської ради.