Пам’ятний знак (його автор — відомий український скульптор Назар Білик) стилізований під пом’ятий аркуш паперу, в центрі якого написано ім’я та прізвище загиблого, а внизу — «На цьому місці 20 липня 2016 року загинув журналіст».

З приводу річниці резонансного вбивства Президент України Володимир Зеленський написав на своїй сторінці у Фейсбуці: «Його зухвале вбивство — втрата для всіх незалежних медіа та журналістів. А ще цей злочин — ганьба для України... Обов’язок держави та правоохоронних органів — зробити все, щоб у суді українці та весь цивілізований світ побачили справжніх убивць Павла Шеремета. А згодом — справжніх організаторів і замовників цього злочину. Як би важко не було знайти правду. Скільки б зусиль і часу це не забрало. Павло Шеремет — скорбота, пам’ять, правосуддя».

У свою чергу Посольство США в Україні опублікувало на своїй сторінці у Фейсбуці заяву: «У четверту річницю вбивства Павла Шеремета ми долучаємося до українців, які продовжують вимагати ретельного, неупередженого і достовірного розслідування, яке забезпечить правосуддя для тих, хто замовив і скоїв це вбивство».

У Посольстві США підкреслили, що поважають роль Павла Шеремета та інших незалежних українських журналістів «в безстрашному донесенні правди і сприянні відкритому обміну інформацією та ідеями».

Нагадаємо, автомобіль Павла Шеремета вибухнув уранці 20 липня 2016 року. 12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали підозрюваних у вбивстві. Це військова медсестра Яна Дугарь, волонтерка Юлія Кузьменко, ветеран АТО Андрій Антоненко. Крім них, за версією слідства, до вбивства причетне подружжя ветеранів — Владислав та Інна Грищенки. Мотивом підозрюваних слідчі вважають спробу дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Україні. 22 травня слідство у справі ймовірних виконавців вбивства було завершено. Розслідування щодо замовників виокремлено в іншу справу і триває.

Кузьменко та Антоненко — у СІЗО. Відбуваються засідання столичних Печерського районного та Апеляційного судів, на яких цим двом фігурантам «справи Шеремета» постійно продовжують термін перебування під вартою. Останнього разу 17 липня — ще на два місяці. Дугарь спочатку суд відправив під цілодобовий домашній арешт, наразі вона перебуває під заставою. Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Сторона захисту каже про прогалини у доказовій базі слідства. Слідство змінює свої версії...
2 липня стало відомо, що справа Шеремета готова для передачі в суд.

Учора на сайті МВС України з’явилося повідомлення про те, що вже 57 днів триває ознайомлення з матеріалами справи підозрюваних та захисників у справі Павла Шеремета. «Слідство звертає увагу всіх зацікавлених сторін, що початок розгляду справи в суді залежить саме від сторони захисту та самих підозрюваних», — інформує Департамент комунікації МВС. Та повідомляє, що наразі пред’явлено підозру особам, яких слідство вважає виконавцями цього вбивства. А от щодо замовників та організаторів злочину — слідство триває. «Нацполіцією виконана величезна робота і справу Павла Шеремета буде доведено до кінця», — обіцяють у МВС.