Було перевірено перебіг робіт із цілої низки важливих інфраструктурних проектів, фінансованих за рахунок держави та області.

Так, у Чернігівській загальноосвітній школі I—III степенів відкрили сучасний спортивний майданчик (на знімку). Тепер тут можна проводити навчально-тренувальні заняття з міні-футболу, волейболу, тенісу та баскетболу.

Це стало можливо завдяки залученим коштам Державного фонду регіонального розвитку, коштам місцевого бюджету, допомозі місцевих аграріїв і представників бізнесу. Як розповіли в ОДА, для Чернігівської громади це вже третій новий сучасний спортмайданчик. У день його відкриття в подарунок від обласної влади школа отримала футбольні м’ячі.

Чиновники також відвідали бібліохаб центральної районної бібліотеки Чернигівки. Переконалися, що тут можна вчитися, спілкуватися і змістовно проводити час не тільки молоді, а й дорослим. Крім того, бібліотека стала діючою платформою для проведення літературних та інших культурних подій: фотовиставок, презентацій та ін.

Крім цього, делегація ознайомилася з роботою Чернігівського центру надання адміністративних послуг (на знімку праворуч), який відкрився в листопаді минулого року і став одним із найбільших в області.

«Створення Центру стало можливим завдяки технічній допомозі й підтримці U-LEAD з Європою, яка забезпечила заклад меблями, IТ-устаткуванням, програмними комплексами. Для реконструкції та капітального ремонту частини адміністративного будинку було використано понад 1,2 мільйона гривень із бюджету ОТГ і 700 тисяч з обласного бюджету», — розповів голова Чернігівської громади Віталій Манич.

За його словами, тепер тут з’явилася можливість зареєструвати громадську, профспілкову організацію або політичну партію. За-проваджено приймання документів від заявників, які потребують отримання цих адміністративних послуг.

Крім того, представники обласної влади ознайомилися з перебігом реконструкції та ремонтних робіт на дорожньому покритті траси Чернигівка—станція Верхній Токмак на ділянці довжиною 5,6 кілометра.

За словами директора ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадія Тимченка, підрядна організація здійснює укладання вирівнювального шару асфальтобетонного покриття. «Асфальтобетон покладено на площі 17700 м2, що становить 51 відсоток від за-планованих робіт з укладання вирівнювального шару. Загальна площа укладання асфальтобетонного полотна становитиме 34210 м2. Також будуть виконані роботи зі створення верхнього шару покриття товщиною 5 сантиметрів із гарячої асфальтобетонної суміші на ділянці довжиною 5,6 кілометра», — розповів він.

Буде виконано роботи й на зупинкових комплексах. Зокрема, в смт Чернигівка й поблизу с. Верхній Токмак відновлять чотири в’їзні «кишені» з посадковими майданчиками. На всій довжині відновлюваної ділянки буде нанесено горизонтальну дорожню розмітку, встановлено нові дорожні знаки й напрямні стовпчики.

А на обласній автодорозі місцевого значення роботи з ямкового ремонту виконано на площі 1561 м2. Водночас місцеві фермери незадоволені перебігом виконання ремонту на цій ділянці. Тому підрядникам було дано доручення не допускати помилок у роботі, не залишати ям і розбитого полотна та якісно виконувати ремонт.

У той само день делегація перевірила перебіг реконструкції каналізаційної мережі. Як розповіли в ОДА, Чернігівська громада отримала «у спадщину» украй пошкоджену каналізаційну мережу. Але за рахунок коштів екологічного фонду з’явилася можливість відремонтувати частину мережі, яка вимагала негайного відновлення.

«Роботи почалися в травні. Їх вартість становить майже шість мільйонів гривень. Повністю здати об’єкт планується в середині вересня цього року», — зазначають в ОДА.

Запорізька область.

Фото прес-служби Запорізької ОДА.