Понад три тисячі немовлят, серед яких три трійні та 78 двієнь, народилися цьогоріч у новому Рівненському обласному перинатальному центрі. Лікарі закладу діяли в усіх випадках професійно, тож не допустили жодної материнської смерті.

— Це при тому, що понад 90 відсотків вагітних, котрих направляли народжувати у перинатальний центр, мали хронічні захворювання, відтак більшість пологів були складними, а десята частина їх — передчасними, — розповідає головний лікар центру Вікторія Єнікеєва. — Крім того, на 30 відсотків збільшилася кількість багатоплідних пологів, що теж становлять високий ризик при народженні. Але всі жінки своєчасно отримали фахову допомогу.

За словами Вікторії Єнікеєвої, лікарям перинатального центру вдалося врятувати життя 69 немовлятам із малою і навіть екстремально малою вагою. Цих та ще майже три сотні тяжкохворих малюків пролікували у відділенні інтенсивної терапії. А подальший медичний супровід вони отримували у відділенні постінтенсивної терапії новонароджених та виходжування недоношених дітей.

На базі закладу працює центр планування сім’ї та репродукції людини. Тут обстежили та пролікували від безпліддя понад 2,5 тисячі пар. І як результат — майже 30 відсотків подружжів уже є батьками або ж готуються ними стати.

Рівне.