Наша газета не раз розповідала про громадську організацію «Реабілітаційний центр» у Ковелі, яка опікується дітьми, молоддю та дорослими з обмеженими фізичними можливостями. Понад те — «Голос України» першим відгукнувся на благодійний аукціон «Крок за кроком до здійснення мрій», зробивши свій грошовий внесок. Зібрані на аукціоні кошти підуть на придбання спеціалізованого автобуса. Наприкінці грудня наш кореспондент поспілкувався з керівником фонду Наталією Славіковою і поцікавився, яким був рік, що минає, для неї та її підопічних.

— Такого щедрого на добрі події року, як 2013-й, у моєму житті давно вже не було, — зізнається Наталія Василівна. — По-перше, збулася давня мрія нашої сім’ї: ми придбали невеличкий старенький будиночок, і тепер наш син Саша зможе прогулюватися на своєму візочку подвір’ям, слухати пташиний спів, дивитися, як розпускають свої пуп’янки квіти, як росте трава.

Наші вихованці кілька разів відвідували Луцьк. Були там на фестивалі «Забавляночка скликає друзів», на виставі цирку.

Постійними стали для нас поїздки до Володимира-Волинського на День міста. Спитаєте, чому я так багато уваги приділяю нашим мандрівкам? Більшість із наших підопічних — інваліди-візочники, які позбавлені можливості активно рухатися, тому для них такі поїздки —надзвичайно важливі.

Щодо нашої мрії мати власний автобус. Його ми, щоправда, не придбали, але зібрані гроші не витратили, навіть примножили їх. Сподіваємося, що транспорт для перевезення інвалідів-візочників для міста придбають за сприяння народного депутата України Степана Івахіва і його благодійного фонду «Патріот Волині». Обіцяв нам допомоги і голова Комітету Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Михайло Сушкевич — маємо велику надію провести у столиці аукціон робіт наших талановитих дітей. Вони чудово малюють, вишивають, опанували мстецтво бісероплетіння.

Хотілося б назвати усіх, хто нам допомагає, щиросердо подякувати їм: міській владі, насамперед в особі голови Олега Кіндера та його заступника Ігоря Прокопіва, колективу медичного коледжу, підприємцеві Юрію Шлюєву. Впевнені, що завдяки парламентському виданню наш голос почують, і у 2014-му вихованці «Реабілітаційного центру» подорожуватимуть на власному транспорті.

Записав Микола ЯКИМЕНКО.

 Наталія Славікова з сином Олександром біля новорічної ялинки.

 

Фото автора.