Для генерального директора ПрАТ «НВФ «Урожай» Олега Васецького проводити напередодні Нового року розіграш цінних подарунків для працівників компанії — не просто добра традиція. Це «родзинка» сучасної, найпотужнішої на Черкащині агроструктури. Цього разу щасливими володарями мобільних телефонів, ноутбуків, телевізорів і, власне, автомобіля марки «Фіат Добло» стали вісімнадцять найкращих трудівників.

Щасливці з Моринців

На святкове дійство директор агрофірми «Батьківщина Шевченка» Руслан Самієв прибув в особливо піднесеному настрої. Уже двічі, торік і позаторік, на передноворічній церемонії розіграшу призів його працівники були тріумфаторами. Завзяті трудівники, передовики виробництва, витягли щасливий жереб і виграли по новенькій «іномарці».

У те, що так буде й цього разу, Руслан не переставав вірити ні до, ні під час самого розіграшу. І все-таки, коли володарем новенького «Фіат Добло» оголосили водія Романа Мороза, — розхвилювався. Ніхто й ніколи не бачив на очах Самієва сльози. Бо він — людина сильної волі та енергії, самодисципліни і наполегливості. Коли працює, перешкод для нього просто не існує. А в мить, коли втретє його працівникові усміхнулася Фортуна, чоловік не стримав емоцій, витер з очей сльозу.

— Це — фатум. Доля. Як хочете, так і назвіть нашу перемогу, — розчулено сказав Руслан Самієв. — Узагалі, «Урожай» для мене це не просто робота. Це спосіб життя, філософія. І я в неї щиро вірю.

Доля існує. Руслан у цьому переконаний. Він народився у Киргизії, містечку, названому на честь Тараса Шевченка. Нині живе і працює на землі, «яку сходив Тарас малими босими ногами». Чоловік вірить, що це теж не збіг обставин, а його щаслива доля.

Не лише Руслан Самієв щиро радів за переможця розіграшу. Романа Мороза поважають у колективі всі. Патріот Шевченкового краю, працелюб, цікава, всебічно розвинена людина — це коротка характеристика молодого чоловіка. У селі Шевченковому закінчив школу мистецтв, любить музику, живопис. Усього в житті досягає самовідданою працею.

— Я не знаю, коли він спить. Завжди, з ранку до смерку, на роботі. Заробляє по 10—12 тисяч гривень на місяць, — пишається своїм працівником Руслан Самієв. — Коли ставлю Романа у приклад, то відверто кажу: «Далеко вам ще до Роми!».

Сам же Роман Мороз навіть не мріяв виграти автомобіль. Та коли почув своє прізвище, не повірив щастю і кинувся в обійми шефу.

— Дуже-дуже-дуже радий!

Це все, що зміг сказати у мить душевного піднесення Роман Мороз.

Я їду до Парижа!

Насправді на розіграш було представлено два однакових автомобілі. І якщо один із них дістався щасливцю шляхом жеребкування, то доля другого вирішувалась особисто Олегом Васецьким. І це було цілковитою інтригою до кінця святкової, напрочуд веселої вечірки. Врешті, сюрприз було відкрито. Вартим королівського дарунка став керівник тваринницької галузі Шубиноставського відділку Звенигородської філії Михайло Назаренко. За результатами 2013 року тут досягли найкращих показників з надоїв молока — 6200 кілограмів на фуражну корову. Віддаючи ключі від авто, Олег Володимирович зазначив, що наступний автомобіль «поїде» туди, де досягнуть семитисячного рубежу. Отакий чудовий стимул.

Ще однією приємною несподіванкою року, що минає, стало нагородження турпутівкою до Західної Європи. Щасливою власницею романтичного подарунка стала оператор машинного доїння АФ «Батьківщина Шевченка» Катерина Марченко. Вручаючи «квиток до Парижа», Олег Васецький сердечно подякував пані Катерині за багаторічну сумлінну працю, а ще — за її природне вміння залишатись чарівною жінкою.

— Встаю о четвертій ранку, — розповідає про себе Катерина Марченко. — Готую сніданок для родини, пораюсь по господарству. Поспішаю на ранкове доїння. Не до зачісок, звісно. Та губи, очі «підмалюю» завжди й одягатися намагаюся по-сучасному: просто і зручно.

Зараз пані Катерина чекає — не дочекається поїздки до Європи. Це буде перша її подорож за кордон. Та ще й куди — відразу у феєричний Париж! Навесні столиця Франції буятиме яскравими барвами квітів. А ще українка потрапить у Парижі на захоплююче дійство — свято Дня короля. Про таке можна лише мріяти!

Утім, у колективі компанії «Урожай» свято вірять, що коли самовіддано, з душею, з натхненням, працювати, то мрії обов’язково здійснюються. Навіть найфантастичніші!

Факт

ПрАт «НВФ «Урожай» обробляє понад 77 тисяч гектарів землі. У складі компанії працює 16 філій. Агрофірма «Батьківщина Шевченка» зібрала 2013 року по 79,3 ц/га і стала лідером з урожайності пшениці. «Урожай» досяг найвищого показника в Україні. Його результат — 72,8 ц/га на площі 8200 гектарів.

Михайло Назаренко, Олег Васецький, Роман Мороз (зліва направо).

Фото надане прес-службою «Урожаю».