Майже п’ятдесят представників молодіжних рад міст, районів і громад, органів студентського самоврядування і громадських організацій з різних куточків Дніпропетровщини зібралися на дводенний Форум активної молоді (на знімку).

У рамках заходу відбулися установчі збори молодіжної ради області, на якій затвердили її склад, положення й основні напрями для подальшої роботи консультативно-дорадчого органу.

Учасники форуму обмінювалися досвідом, заводили нових знайомих, спілкувалися й навчалися. Також отримали низку кращих практик молодіжної роботи.

Як розповіли «Голосу України» в ОДА, в області майже 830 тисяч молодих жителів. Працюють 20 молодіжних рад і 19 молодіжних центрів і просторів.

«Для мене молодіжна політика — можливість не просто самореалізуватися, а й поліпшити життя в місті та регіоні. Існує проблема із працевлаштуванням молоді. Мало місць для проведення дозвілля. Не вистачає безплатних центрів і коворкінгів.

Завдяки діяльності молодіжної ради зможемо вирішити ці питання», — вважає представник громадської організації «Молодь Дніпра» Дмитро Твердохліб.

Голова молодіжного центру «Фенікс» Катерина Боровик займається молодіжною політикою. Нещодавно разом із групою активістів Каменського відкрили в місті хаб для молоді, планують запустити ще один.

«Організовуємо змістовне дозвілля, займаємося волонтерськими проектами, програмами мобільності й намагаємося оперативно реагувати на ті потреби, які є в молоді. Такі форуми — це гарний майданчик для знайомств, спілкування й обміну досвідом», — зазначає Катерина.

Дніпро.

Фото прес-служби Дніпропетровської ОДА.